Проектът на НФСБ за законови промени, който предвижда разрешаване на пушенето в

...
Проектът на НФСБ за законови промени, който предвижда разрешаване на пушенето в
Коментари Харесай

Симеонов: Като непушач съм подложен на непрекъснат терор

Проектът на НФСБ за законови промени, който предвижда разрешаване на пушенето в обособени пространства в заведения за хранене и развлечения, ще бъде подсилен от Обединените патриоти. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов, който получил увещание за поддръжка от сътрудника сиКрасимир Каракачанов, който е водач на Вътрешна македонска революционна организация и съпредседател на Оперативна програма. Вече стана ясно, че ГЕРБ не поддържа сходна либерализация на режима за тютюнопушене.
 
Забраната за тютюнопушене в закрити публични места беше въведена през 2012 година именно от партията на Бойко Борисов. Шест години по-късно съдружният им сътрудник „ Обединени патриоти ” внася в Народното събрание законопроекта за частична анулация на възбраната и желае да се върне разпределението в заведенията на зали за пушачи и зали за непушачи, каквито бяха въведени преди налагането на цялостната възбрана.

След шест години и в ГЕРБ би трябвало да са осъзнали, че така приложена цялостната възбрана, не реализира нищо, а тъкмо противоположния резултат, сподели Симеонов. В ефира на Българска национална телевизия той се оплака, че като непушач бил подложен на непрестанен гнет. „ Пушенето е нездравословно и то би трябвало да бъде несъмнено в съответни места. Забраната остава - позволяваме единствено в заведения за хранене, питейни заведения, кафенета и нощни заведения. Само в тези места, които са свързани с туризма ”, съобщи той.

Основният му мотив за връщане на пушенето в заведения е, че по този начин или другояче цялостната възбраната не се спазвала на всички места. „ Този законопроект го внасяме в този момент, с цел да можем да осигурим през идния летен сезон да не бъдат ощетявани притежателите на заведения, занимаващи се с туристически бизнес ”, сподели Симеонов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР